Stadstuin DM, Antwerpen

Bij de verbouwing van dit herenhuis werd het souterrain verweven met de belle-etage.
De minimalistische architectuur van de woning zet zich verder in de vormgeving van de tuin, de materiaalkeuze en de keuze van de beplanting.
Vanuit het souterrain rolt een loper van grootformaatbetontegels in architectonisch beton uit in de tuin en vangt het aanwezige hoogteverschil op. In de betonnen loper is een verlichtingsstrip ge├»ntegreerd om de interactie tussen woning en tuin ook ’s avonds zichtbaar te houden.
Keerelementen, een waterkanaal, een watersculptuur en een waterbassin, allen uitgevoerd in cortenstaal, geven het minimalisme verder gestalte. Hetzelfde materiaal wordt ook toegepast op de daktuin op de eerste verdieping.
De beplanting is onderhoudsvriendelijk en vormt ook in de winter een groen tapijt.

  • Klant Priv├ę-eigenaar
  • Datum Planning 2007
  • Datum Uitvoering 2008-2009
  • Oppervlakte 100m²
  • Architect Paul Wauters
  • Binnenhuis Architect S. Ingber & Associates
Stadstuin DM, Antwerpen Stadstuin DM, Antwerpen Stadstuin DM, Antwerpen Stadstuin DM, Antwerpen Stadstuin DM, Antwerpen Stadstuin DM, Antwerpen Stadstuin DM, Antwerpen Stadstuin DM, Antwerpen